אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 15 במרץ 2015

לפריכות יש שם - שקרלמה - עוגיות חמאה גרוזיניות


עוד מתכון מהילדות שלי, מהמטבח של אמא. עוגיות חמאה מפורסמות מהמטבח הגרוזיני (למרות שראיתי כמה מקורות ברשת שעל פיהם מקור העוגיות דווקא בעירק. זה מאוד יכול להיות, אבל בכל מקרה אני לקחתי את זה מהמטבח הגרוזיני שאותו אני מכיר יותר מקרוב מן הסתם). עוגיות פשוטות מאוד, מהירות הכנה עם מרקם וטעם יחודיים. הן פריכות בצורה קיצונית, על גבול המתפוררות, נימוחות בפה, מושלמות עם קפה. הצורה המיוחדת הופכת אותן למרשימות מאוד על הצלחת. 

מרכיבים (לתבנית אחת):
200 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 שקיק סוכר וניל
קמח לבן - כמה שייקח
אבקת סוכר

אפשר להשתמש בחמאה רכה, אבל לתוצאה טעימה יותר מומלץ להשתמש בגהי, החמאה המזוקקת. ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה, מקפים את הקצף, מצננים. 
בקערה טורפים את החלמונים עם הסוכר והסוכר וניל עד להתבהרות הצבע (הופך להיות כמעט לבן), ממשיכים לטרוף תוך כדי הוספה הדרגתית של החמאה המזוקקת. צריכה להתקבל עיסה בהירה, עמידה ואחידה.

תוך כדי בחישה מתחילים להוסיף בכמויות קטנות מאוד קמח. חשוב להיזהר כאן מאוד, משום שכמות גדולה מדי של קמח תהרוס את המרקם המיוחד של העוגיה. יש להפסיק להוסיף קמח מיד אחרי שהבצק מפסיק להידבק לידיים. מתקבל בצק רך מאוד ונעים למגע.

מגלגלים כדורים בגודל של כמעט כדור פינג-פונג ומניחים אותם על תבנית אפייה. בסכין דקה וחדה חותכים כל כדור לחצי ומרחיקים מעט את החצאים אחד מהשני (לא הופכים אותם).
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה (כ-20 דקות). 



מעבירים בעודם חמימים לצלחת הגשה וזורעים בנדיבות אבקת סוכר מעל. העוגיה עצמה לא ממש מתוקה, כמות הסוכר בבצק מזערית, לכן אבקת הסוכר מעניקה את עיקר המתיקות לעוגייה, ובגלל שהיא חמה ושומנים, האבקה נספגת מעט.
מתאפקים לא לאכול מיד, שזה משימה לא פשוטה, מצננים ומגישים לקפה או תה.
מושלם

2 תגובות:

  1. חייבת לציין כי העוגיות היו מאוד מאוד מאוד טעימות, נמסות בפה,
    אחלה בוקר אפשר לפתוח עם העוגיות הטעימות של אלכס וקפה בצד!

    השבמחק
  2. בין עוגיות הילדות שאני הכי אוהבת!!! הינו אוכלים אותן רק באירועים מיוחדים :)

    השבמחק