יש מאכלים שכמעט בלתי ניתן לעמוד בפניהם. אפילו למרות ההבנה שאוסף המרכיבים שלהם יגרום לדיאטנית שלכם לסבול בצורה קשה, עד כדי מחשבות אובדניות. גם שוחרי בריאות הכי מושבעים לא יוכלו לעמוד בזה וינגסו ולו מעט. כך הוא קיש לוריין - יש לו את רשימת המרכיבים המושלמת לסתום לכם את העורקים ולהכפיל לכם את שכבת השומנים, אבל... וזה אבל גדול! הוא טעים. טעים מאוד. טעים רק כמו שערבוב של בצק פריך, שמנת עם אחוז שומן גבוה, גבינת גרוייר ובייקון יכול להיות. אז תשכחו ליום אחד משמירה על המשקל והבריאות ופשוט תיהנו, הוא שווה את זה וגם אתם שווים את זה. אגב, אומרים שיין זה בריא, אז תמזגו כוס של גוורצטרמינר קרה ליד ואתם מסודרים.
מרכיבים:
לבצק (לתבנית פאי בגודל 24 ס"מ):
150 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קפואה
1 חלמון ביצה
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית:
3 כרישות גדולות
80 גרם בייקון מעושן (חזה אווז למי שנמנע מבשר לבן)
100 גרם גבינת גרוייר שוויצרית (וכאן אין התפשרויות או החלפות, רק היא, עם הניחוח המושלם שלה)
200 גרם שמנת 32% (כן, אפשר גם 38%)
3 ביצים + חלבון מהביצה של הבצק
מעט שמן זית
מעט אגוז מוסקט
מנפים את הקמח, מגרדים לתוכו את החמאה הקפואה, מוסיפים מלח, לשים מעט, מוסיפים את החלמון והמים הקרים. לשים במהירות לבצק חלק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
חותכים את החלק הירוק העליון של הכרישות. חוצים כל כרישה לאורך (אך לא עד הסוף, כדי שלא תתפרק) ושוטפים היטב. חותכים לחצאי טבעות ברוחב של כ-1 ס"מ.
חותכים את הבייקון לחתיכות קטנות, שמים במחבת קרה ומדליקים אש בינונית, מחממים כמה דקות לשחרור השומן, מגבירים את האש, מוסיפים מעט שמן זית ושמים את הכרישה, מטגנים עד להתרככותה. משאירים להתקרר.
טורפים את הביצים עם מעט מלח, מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב. מגרדים את גבינת הגרוייר ומוסיפים גם אותה לבלילה. מטבלים במעט אגוז מוסקט טחון טרי ומלח ומערבבים היטב.
מרדדים את הבצק בידיים בתוך תבנית פאי מרוחה ביסודיות בחמאה. להקפיד ליצור שוליים גבוהים. מחוררים באמצעות מזלג את התחתית בכמה מקומות ואופים בתוך תנור שחומם ל-180 מעלות כרבע שעה. מוציאים ונותנים להתקרר מעט.
בינתיים מערבבים את הבלילה עם הכרישה ושופכים לתוך הקלתית. שמים בתנור ואופים כחצי שעה עד להזהבה.
מצננים ומגישים. תענוג!
איפה ניתן למצוא גבינת גרוייר שווייצרית ?
השבמחקבטיב טעם יש בטוח
מחקנראה לי שגם בחנויות מתמחות בגבינות יהיה