אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 14 בספטמבר 2015

Classic Pumpkin Pie - פאי דלעת אמריקאי קלאסי



קלאסיקה אמריקאית המסמלת את בוא הסתיו. לא שאצלינו יש עונה כזאת, אבל אחרי החום הבלתי נסבל וסופת החול שנחתה עלינו מסוריה, מתחשק לפחות משהו שמזכיר סתיו. הפאי ממלא את הבית בניחוחות חמים ומנחמים. טעמו המתקתק מתאזן ע"י שימוש זהיר בתבלינים עזי טעם, קיצר חוויה.



מרכיבים:
לקלתית:
125 גרם חמאה רכה
200 גרם קמח
1 ביצה
1 כף סוכר
קורט מלח
למילוי:
800 גרם מחית דלעת
200 גרם שמנת 15%
100 גרם שמנת מתוקה 32%
3 ביצים
3 כפות סוכר חום
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קנמון

טורפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים קורט מלח, ביצה ובהדרגה את הקמח. לשים במהירות לבצק רך וחלק, מרפדים באמצעותו תבנית פאי בגודל 26 ס"מ, יוצרים שוליים גבוהים. מכסים בניילון, שמים במקרר לשעה.
חותכים דלעת או דלורית לקוביות, מכניסים לתבנית ואופים כחצי שעה שהן רכות לחלוטין. טוחנים למחית, מוסיפים את שאר המרכיבים לתוכה, מערבבים היטב. אמור לצאת מרקם של שמנת נוזלית, עם נוזלי מדי, להוסיף כף קמח.
מחוררים את הקלתית במספר מקומות עם מזלג, אופים בטמפ' 200 כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מקררים את הקלתית מעט, שופכים לתוכה את המלית ואופים כשעה בחום של 180 מעלות.

מוציאים, מצננים. להתאפק ולא לאכול מיד, הזמן רק מטיב עם המאפה המופלא הזה. 

תגובה 1:

  1. גיליתי את הפאי הזה לאחרונה, משהו מדהים. המתכון שמצאתי דומה, רק במקום שמנת ושמנת ומתוקה (וסוכר) שמים חלב מרוכז. טעים!

    השבמחק