כמעט כל ילד שגדל בברית המועצות לשעבר מכיר את המאכל הזה, שהיה תמיד במלאי כמעט בכל מזנון של בית ספר. הפשטידה קלה מאוד להכנה, משביעה בגלל הסולת ומתקתקה, מה שמגדיל את הסיכוי שהילדים יאכלו אותה. היא יכולה לשמש גם קינוח נחמד ולא עתיר סוכר, גם ארוחת בוקר מזינה וסתם כנשנוש טעים ולא משמין, מה שבטוח ישמח את שומרי המשקל שבינינו - הפשטידה מאוד דיאטטית, לא מכילה קמח והטבורוג ברוב המקרים הוא לא יותר מ-5% שומן.
מרכיבים:
500 גרם גבינת טבורוג
3 ביצים
3 כפות סוכר
5 כפות סולת
1 שקיק אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
משרים את הצימוקים כ-10 דקות במים חמים, מסננים. מפרידים את הביצים, מערבבים את כל המרכיבים יחד עם החלמונים בקערה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב. מקפלים אותו בעדינות אל תוך הבלילה. מעבירים הכל לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ30-40 דקות.
מצננים, פורסים ומגישים. מעולה עם פירות יער חמצמצים.
אפשר להכין עם גבינה לבנה במקום טבורוג?
השבמחקהיי, לדעתי עניין הטבורוג די עקרוני פה. אבל אפשר לנסות, אולי המרקם ייצא שונה
מחקגבינת דבורוך רוסית היא גבינה כחושה בטעם עדין, והכנען או הטובורג יכולים להחליף אותה .
השבמחק