אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 4 במרץ 2015

פשטידת טבורוג וסולת - עקבות הילדות הסובייטית


כמעט כל ילד שגדל בברית המועצות לשעבר מכיר את המאכל הזה, שהיה תמיד במלאי כמעט בכל מזנון של בית ספר. הפשטידה קלה מאוד להכנה, משביעה בגלל הסולת ומתקתקה, מה שמגדיל את הסיכוי שהילדים יאכלו אותה. היא יכולה לשמש גם קינוח נחמד ולא עתיר סוכר, גם ארוחת בוקר מזינה וסתם כנשנוש טעים ולא משמין, מה שבטוח ישמח את שומרי המשקל שבינינו - הפשטידה מאוד דיאטטית, לא מכילה קמח והטבורוג ברוב המקרים הוא לא יותר מ-5% שומן.
מרכיבים:
500 גרם גבינת טבורוג
3 ביצים
3 כפות סוכר
5 כפות סולת
1 שקיק אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד

משרים את הצימוקים כ-10 דקות במים חמים, מסננים. מפרידים את הביצים, מערבבים את כל המרכיבים יחד עם החלמונים בקערה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב. מקפלים אותו בעדינות אל תוך הבלילה. מעבירים הכל לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ30-40 דקות.

מצננים, פורסים ומגישים. מעולה עם פירות יער חמצמצים. 

3 תגובות:

  1. אפשר להכין עם גבינה לבנה במקום טבורוג?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, לדעתי עניין הטבורוג די עקרוני פה. אבל אפשר לנסות, אולי המרקם ייצא שונה

      מחק
  2. גבינת דבורוך רוסית היא גבינה כחושה בטעם עדין, והכנען או הטובורג יכולים להחליף אותה .

    השבמחק