אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 10 בפברואר 2015

מוסקה עם בשמל תירס - כל כך טעים שלא הספקתי לצלם אפילו


אני מאוד אוהב מוסקה, היא מרשימה מאוד להגשה, משביעה, קלה יחסית להכנה וטעימה בטירוף. את המוסקה אני אישית מעדיף בגרסה היוונית, הלא כשרה שלה. הבשמל משתלב נהדר עם הטעמים ותורם המון למנה. אז סליחה מראש מכל שומרי הכשרות. בדרך כלל הכנתי את המוסקה עם בשמל קלאסי, במקרה הזה התחשק לי לגוון וחשבתי מה יהיה אם אכין בשמל לא על בסיס קמח לבן אלא קמח תירס. התוצאה מפתיעה ומצוינת. זה כבר לא ממש בשמל אלא יותר לכיוון פולנטה, רכה, נימוחה וארומטית. 
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר לערבב עם טחון כבש או כמוני עם שומן כבש)
70 גרם שומן כבש
3 חצילים גדולים, יפים וישרים
1 בצל גדול
5 שיני שום קצוצות
800 גרם עגבניות מקולפות (אפשר גם מקופסא)
שמן זית
100 גרם יין אדום יבש
70 גרם חמאה
70 גרם קמח תירס דק
כ-400 מ"ל חלב (בערך, לראות לפי סמיכות הרוטב)
100 גרם גבינה מגורדת (גבינה צהובה/קשקבל/מוצרלה)
אגוז מוסקט, פלפל לבן, פלפל שחור, בהרט, אורגנו, גרידת מלימון אחד

פורסים את החצילים לאורך בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים נייר אפייה בתבנית, מורחים אותו קלות בשמן זית, מסדרים פרוסות של חציל ומורחים מעט שמן על כל אחד. משחימים בתנור ב-220 מעלות, מניחים בצד על נייר סופג.
חותכים את שומן הכבש לקוביות קטנות וממסים על אש בינונית במחבת עמוקה. אחרי זה מגבירים את האש ומטגנים מהר את הבשר הטחון.

מוסיפים בצל פרוס, ממשיכים לטגן, מוסיפים את השום, העגבניות, היין, מלח, פלפל שחור,2 כפיות בהרט, כף אורגנו. מבשלים על אש קטנה. רוטב מבוסס עגבניות משתבח בבישול ארוך, כך שאני ממליץ לפחות על שעה וחצי של בישול. טועמים, מתקנים טעמים. בסוך הבישול מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.

מכינים את הבשמל - ממסים 70 גרם חמאה במחבת, מוסיפים 70 גרם קמח תירס דק, מערבבים באינטנסיביות עד ליצירת רביכה (Roux) סמיכה, ממשיכים לטגן על אש קטנה ומוסיפים לאט לאט את החלב, תוך כדי ערבוב עד שמגיעים למרקם חלק של שמנת סמיכה. מטבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט מגורד טרי.

מרכיבים את המוסקה. בתוך תבנית מרובעת עמוקה מסדרים שכבה של חצילים, מעט גבינה מגורדת מעל, לאחר מכן שכבת בשר, מעט בשמל מעל, שוב חצילים, שוב מעט גבינה, בשר ושכבת חצילים אחרונה. על השכבה העליונה שופכים את בשמל, מורחים אותו בצורה אחידה ומפזרים את שארית הגבינה מעל.






מכניסים את התבנית לתנור ב-170 מעלות לכחצי שעה עד שהמוסקה מזהיבה יפה מלמעלה. מוציאים ונותנים כמה דקות של מנוחה, זה חשוב ליציבות המנה. 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה