לפעמים ההשראה למתכון יכולה לבוא ממקום בלתי צפוי, כך ראיתי בשבוע שעבר סרט צרפתי מקסים "למה זה מגיע לי" (אגב מומלץ ביותר) ואחד הגיבורים הכין את הטארט. התעניינתי, חקרתי, קראתי והנה התוצאה.
חבל הנורמנדי השתבח בתפוחי העץ שלו, מיהם מכינים קינוחים נהדרים, סיידרים משובחים וגולת הכותרת היא ללא ספק תזקיק התפוחים קלבדוס, ברנדי איכותי עם היסטוריה ומסורת עשירים. אז אין פלא שדווקא באיזור זה נולד המתכון שמשלב בצורה מופלאה בין התפוחים לקלבדוס.
יש אינספור מתכונים ווריאציות לטארט זה, אני אישית מאוד אוהב את המובא כאן
לבצק:
250 גרם קמח מנופה
125 גרם חמאה קפואה
1 ביצה
100 גרם סוכר
קורט מלח
כף מים קרים
למלית:
3-4 תפוחי עץ
3 ביצים
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם שמנת חמוצה 27% או קרם פרש
50 מ"ל קלבדוס
מנפים את הקמח לקערה או משטח עבודה, מוסיפים את הסוכר, מערבבים. מגרדים או חותכים בקוביות קטנות את החמאה הקפואה. מועכים את המרכיבים ומשפשפים בין כפות הידיים, תוך כדי יצירת פירורים דקים. מוסיפים את המלח והביצה ולשים במהירות לבצק פריך, בצק פריך לא אוהב התעסקות אם יבש מדי, מוסיפים מעט מעט קרים, מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה לפחות במקרר.
טורפים ביצים עם הסוכר, מוסיפים את השקדים והשומן. בכמויות קטנות, תוך כדי ערבוב שמים את השמנת והקלבדוס. אפשר כמובן להחליף את הקלבדוס בברנדי אחר או בקוניאק, אבל אז האותנטיות של המתכון נפגמת כמובן :).
מרפדים תבנית פאי בבצק, חשוב שהדפנות יהיו גבוהות מספיק - המלית נוטה לעלות מעט. מחוררים עם מזלג בכמה מקומות. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ויפות. בארץ כמובן שאין לנו את כל מגוון סוגי התפוחים שנורמנדי התברכה בהם, אז החלטתי שתפוח פחות מתוק וחמצמץ כמו גראני סמיט, יתאים לנו. מסדרים את התפוחים לפי ההעדפות האסתטיות שלכם ושופכים את המלית מעל. מגרדים כמה שקדים על פומפייה דקה מעל.
מגישים אחרי שמתקרר לגמרי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה