לפעמים קורה שאני קונה דברים בלי לתכנן מראש להכין מהם משהו מסוים. כך היה הפעם, עשיתי קניות בחנות ירקות ופגשתי קישואים יפיפיים, לא יכולתי סתם לעבור על פניהם, ולמרות שאני לא מרבה להשתמש בירק הזה, לא עמדתי בפיתוי וקניתי כמה. מפה לשם, החלטתי להכין קציצות עוף עם קישואים, אבל כאלה שעשויות ברובן מקישואים, ממש על גבול הלביבות. יצא מאוד ארומטי, נימוח וטעים. תענוג
500 גרם חזה עוף טחון
7 קישואים גדולים ויפים
2 בצלים גדולים
5 שיני שום
1/3 צרור של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר - בקיצור המון! עשבים (צרור שלם בסופו של דבר)
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, מעט כמון, כורכום או כל תבלין שאתם אוהבים
מגרדים את הקישואים במגרדת גסה, מעבירים למסננת וממליחים מעט כדי להוציא מים. משאירים כך לכחצי שעה, מדי פעם מערבבים ביד וסוחטים קלות, אין צורך להוציא לגמרי את הנוזלים.
בינתיים שמים בקערת בלנדר בצל, עשבי תיבול, שום ותבלינים ומרסקים למחית אחידה. מטבלים ומעבירים לקערה עם הבשר. מערבבים היטב, מוסיפים את הקישואים ואת פירורי הלחם. משאירים לחצי שעה לספיגת טעמים.
מטגנים בשמן עד להזהבה, מוציאים על נייר סופג.
ניתן לסחוט מעט לימון בהגשה, זה משדרג כמעט כל קציצה, המבוססת על ירקות.
חייבת לציין שמידת העשייה של הקציצה הייתה מדויקת התיבול היה כפי שנדרש .
השבמחקמומלץ בחום :-)
קדימה למטבח