המטבח הגרוזיני הוא אחד האהובים עליי. כיליד גרוזיה, אני מאוד מחובר לאוכל הזה, עבורי הוא ממש טעם הילדות ואני אקדיש לא מעט פוסטים למאכלים גרוזיניים. מטבח מגוון, עשיר, עם שימוש בסוגי בשרים, ירקות, בצקים, תבלינים ייחודיים, אגוזים ושילובים נהדרים שלהם. מבחר הירקות ועשבי תיבול העשיר והשימוש המגוון בו הופכים את המטבח הזה מאוד מתאים לטרנד הבריאותי של ימינו. לא בכדי אחת המסעדות הטבעוניות הראשונות בתל אביב היא ננוצ'קה - מסעדה גרוזינית מצוינת. אבל בניגוד לטרנד, אני רוצה להתחיל דווקא במשהו פחות בריאותי, אפילו ההיפך הוא הנכון. מדובר בקינוח קלאסי, מאפה עתיר קלוריות ונוטף שמן, אבל בינינו, כולם יודעים שככה זה טעים יותר, לא? מדי פעם ניתן ואף מומלץ להרשות לעצמינו איזה פינוק משמין. אז נעבור למתכון של קדה (או קאדה)
מרכיבים:
לבצק -
450 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה
200 גרם לבן 4.5%
שליש כפית סודה לשתייה
1 כפית חומץ
1 ביצה
למלית -
200 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן
1 שקיק סוכר וניל
מנפים את הקמח, מגרדים עליו את החמאה הקרה ומפוררים בין כפות הידיים לפירורים. מערבבים לתוך הפירורים את הביצה ומתחילים ללוש תוך כדי הוספה הדרגתית של הלבן. בשלב זה מחזיקים כפית עם סודה מעל הבצק, שופכים לתוכה את החומץ ומוסיפים מיד לתוך הבצק. לשים לבצק רך מאוד אך לא דביק. מוסיפים מעט קמח במידת הצורך. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ושולחים לשעה למקרר.
בינתיים מכינים את המלית - שמים קמח בתוך מחבת כבדה ומזהיבים אותו על אש בינונית תוך כדי ערבוב, שלא יישרף. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב, אחרי זה את הסוכר וסוכר וניל ומערבבים עד שנוצר מלית פירורים אחיד. נותנים להתקרר לגמרי.
מרדדים כל כדור בצק לעובי של כ-3 מ"מ, שמים את המלית מעל ומגלגלים לרולדה. לוחצים בעדינות מלמעלה כדי לשטח אותה מעט. באמצעות סכין חדה או חותך בצק פורסים את הרולדה באלכסון לחתיכות בעובי של כ-3-4 ס"מ. מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בנדיבות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך של כ-20 דקות.
מיד עם השלמת האפייה, מוציאים מהתבנית לקופסא או קערה ומכסים במגבת כדי למנוע התקשות. לאכול כשהקדה קרה לגמרי
סופ"ש נעים וטעים לכם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה