אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום ראשון, 22 בפברואר 2015

פלפלים בתחמיץ מהיר נוסח טביליסי



מתכון משפחתי עתיק שקיבלתי אותו מאימא, שקבלה אותו מסבתא וכך הלאה. המתכון מאוד פשוט להכנה קלה ומהירה - התוצאה מפתיעה, יפה וצבעונית, טעימה מאוד מאוד ואוניברסלית לכל מטרה - כסלט, כתוספת למנה עיקרית, אבל בעיקר כמרכיב בסנדוויץ' - משדרג כל סנדוויץ' למעדן של ממש.
מרכיבים:

4-5 פלפלים במגוון צבעים
5-6 שיני שום
כמה עלי דפנה
כף סוכר חום
כפית פלפל אנגלי
כפית ציפורן
כמה פלפלים חריפים יבשים/שבבי צ'ילי חריף אם אוהבים יותר חריף
שליש כוס שמן זית
כף חומץ שום 
כף חומץ תפוחים
שליש צרור כוסברה

שופכים את שמן הזית לסיר רחב, מוסיפים את החומץ ומערבבים (כדי שלא יתחיל להשפריץ בזמן החימום), מוסיפים את השום ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. לבדוק שהפלפלים היבשים לא סדוקים כדי שהמנה לא תצא חריפה מדי. אם אוהבים דווקא חריף, אז אפשר לשבור אותם בכוונה או להוסיף שבבי צ'ילי לפי הטעם. על אש בינונית מביאים למצב של כמעט רתיחה (לא להרתיח כדי לא לשרוף את התבלינים, זה יגרום לטעם לא נעים במנה) ומכבים את האש. משאירים לרבע שעה.

חותכים את הפלפלים לרצועות רחבות יחסים (של כ-1 ס"מ). מחממים את הסיר על אש גדולה ורגע לפני הרתיחה מוסיפים את הפלפלים, ממליחים (לשחרור מהיר של הנוזלים) וסוגרים עם המכסה. מורידים לאש בינונית, מערבבים כל כמה דקות. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את הסוכר, טועמים אחד, מוסיפים מלח במידת הצורך. מבשלים עד לריכוך של הפלפלים (אבל לא למצב של התפרקות חלילה) כ-20 דקות בסך הכל. אחרי שמכבים את האש, מוסיפים כוסברה קצוצה דק.
משאירים בסיר תחת המכסה עד להתקררות מלאה. זה טעים רק במצב קר. 
ניתן לשמור כמה ימים במקרר, זה רק משתבח עם הזמן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה