אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום רביעי, 18 בפברואר 2015

עוגיות אוזניים ארמניות - התה שלכם ישמח לתוספת הזו


כשניגשתי למתכון של עוגיות אלה, נזכרתי בהיסטוריה של העם הארמני ותהיתי, האם כל עם שהיה בסכנת השמדה, יש לו עוגיות אוזניים משלו? מעניין יהיה לחקור את העניין, אבל זה נושא לפוסט אחר ואולי גם בבלוג אחר.
עוגיות האוזניים הארמניות במקור הן עוגיות מטוגנות בשמן עמוק, מזכירות בכך את עוגיות החבורוסט (פזואלוס הרוסי) בצורתן, אך רכות ונימוחות בניגוד לחבורוסט הקריספי. קשה לי לומר מה מקור השם, העוגיות דומות לאוזניים אפילו פחות מאוזני המן שלנו, אבל בעצם מה זה משנה, העיקר שיהיה טעים.
כאמור, העוגיות המקוריות מטוגנות בשמן עמוק ואילו אני החלטתי ללכת על הגרסה היותר בריאה של אפייה. התוצר הסופי הוא טעים מאוד, אך טיפה יבש לטעמי, מה שהופך אותו למלווה מושלם של כוס תה או קפה. אני אישית אוהב אותן פחות מתוקות ומפצה על חוסר המתיקות באבקת סוכר בהגשה. 
מרכיבים:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
250 גרם לבן 4.5%
1 כפית שטוחה סודה
1 כפית שמן צמחי
קורט מלח
קמח - כמו שאמא שלי אומרת "כמה שייקח", לי לקח בערך 4 כוסות
למריחה: ביצה, חצי כפית סוכר, מעט שמן, קורט מלח (אפשר גם מעט קינמון)

טורפים את הביצים עם הסוכר עם מטרפה ידנית. מוסיפים לתוך הלבן את הסודה, מחכים כחצי דקה עד שיש תגובה בצורת בועות קטנות ומעבירים אותו לקערה עם הביצים. שמים את המלח ומתחילים להוסיף בהדרגה את הקמח עד שמגיעים לבצק רך, חלק ולא נדבק. מגלגלים לכדור ומשאירים מכוסה למשך של 30-60 דקות בטמפרטורת החדר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. עם סכין חדה חותכים למלבנים ברוחב של כ-3 ס"מ. באמצע כל מלבן עושים חתך קטן, מעבירים דרכו את אחד הקצוות ומוציאים מצד אחר, קל מאוד.



מורחים מעל את תערובת הביצה ואופים עד להזהבה בטמפרטורה של 180 מעלות. לאחר האפייה מצננים מכוסים במגבת מטבח.

ניתן ואף מומלץ לפזר מעט אבקת סוכר בהגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה