אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שני, 16 בפברואר 2015

קציצות עוף וקישואים או לביבות קישואים ועוף - תלוי איך מסתכלים


לפעמים קורה שאני קונה דברים בלי לתכנן מראש להכין מהם משהו מסוים. כך היה הפעם, עשיתי קניות בחנות ירקות ופגשתי קישואים יפיפיים, לא יכולתי סתם לעבור על פניהם, ולמרות שאני לא מרבה להשתמש בירק הזה, לא עמדתי בפיתוי וקניתי כמה. מפה לשם, החלטתי להכין קציצות עוף עם קישואים, אבל כאלה שעשויות ברובן מקישואים, ממש על גבול הלביבות. יצא מאוד ארומטי, נימוח וטעים. תענוג
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף טחון
7 קישואים גדולים ויפים
2 בצלים גדולים
5 שיני שום
1/3 צרור של פטרוזיליה, כוסברה ושמיר - בקיצור המון! עשבים (צרור שלם בסופו של דבר)
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, מעט כמון, כורכום או כל תבלין שאתם אוהבים

מגרדים את הקישואים במגרדת גסה, מעבירים למסננת וממליחים מעט כדי להוציא מים. משאירים כך לכחצי שעה, מדי פעם מערבבים ביד וסוחטים קלות, אין צורך להוציא לגמרי את הנוזלים.

בינתיים שמים בקערת בלנדר בצל, עשבי תיבול, שום ותבלינים ומרסקים למחית אחידה. מטבלים ומעבירים לקערה עם הבשר. מערבבים היטב, מוסיפים את הקישואים ואת פירורי הלחם. משאירים לחצי שעה לספיגת טעמים. 

מטגנים בשמן עד להזהבה, מוציאים על נייר סופג.

ניתן לסחוט מעט לימון בהגשה, זה משדרג כמעט כל קציצה, המבוססת על ירקות. 



תגובה 1:

  1. חייבת לציין שמידת העשייה של הקציצה הייתה מדויקת התיבול היה כפי שנדרש .
    מומלץ בחום :-)
    קדימה למטבח

    השבמחק