אודות הבלוג

התמונה שלי
היי, קוראים לי אלכס כנוביץ. אני אוהב אוכל בכל מובן אפשרי – לאכול, לחקור, ללמוד, לצלם ובעיקר לבשל אוכל. ישראל היא מקום מדהים של שילוב טעמים, מרכיבים ומסורות מכל מקום אפשרי בעולם – הגיוון הזה הופך אותי מאושר עד אין קץ ופותח עולם שלם של הזדמנויות והתנסויות חדשות. זה מבחינתי קיבוץ הגלויות המושלם, לחלוק בינינו את כל היופי הזה. לרוב אני מבשל מתכונים מעניינים שאני מוצא בכל מיני מקומות, לא מתיימר להיות מקורי ובטוח לא מנסה ללמד מישהו בישול. פשוט חווה חוויות ומעביר אותן לאחרים. אני לא צלם מקצועי, רוב התמונות שלי נעשות בסלולארי ללא כל ציוד עזר או עיבוד. אל תהססו לפנות אליי בכל נושא ובעיקר תהנו...

יום שלישי, 17 בפברואר 2015

נאזוקי גרוזיני נוסח קאחתי - לחמניות מתוקות במילוי בצל


אני ממשיך עם המתכונים הגרוזינים והיום זה שוב קינוח מסורתי, כפרי הפעם, מאזור קאחתי שבמזרח גרוזיה. זהו אזור ציורי וירוק, משופע בכרמים ויקבים ותרבות הכנסת אורחים מדהימה. המטבח המקומי מאופיין בפשטות ושימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים. 
נאזוקי זה בעצם לחמניות פשוטות יחסית, מתוקות בדרך כלל, עם מילוי על בסיס חמאה וסוכר. מאוד נפוצות בכל האזור של גרוזיה וארמניה, כאשר לכל אזור יש את המאפיינים שלו בהכנת הנאזוקי. 
הנאזוקי הקאחתי הוא ייחודי מאוד משום שהמילוי שונה מכל הווריאציות האחרות ויש לו טעם מאוד ייחודי ומודגש של בצל. הבצק הוא פשוט ביותר, בעצם זה בצק של הלחם הגרוזיני - הלוואשי. לכפריים אין זמן וצורך להשקיע במתכונים מסובכים והכנות מקדימות מרובות, העבודה בכרמים מצריכה המון זמן וכוח, כך שהאוכל חייב להיות פשוט, מהיר הכנה ומשביע. אך בכל זאת, הנפש חפצה למשהו מתוק. לכן בבוקר, כשמכינים את הבצק ללחם, לוקחים חלק ממנו ומכינים ממנו לחמניות מתוקות וחמודות.

מרכיבים: 
לבצק:
420 גרם קמח לבן מנופה
300 גרם מים פושרים
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים

למילוי:
2 בצלים גדולים פרוסים 
50 גרם סוכר
30 גרם קמח לבן

מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח והשמרים, אחרי זה את המים ולשים לבצק רך, אך לא נדבק. מוסיפים מעט קמח במידת הצורך. מניחים להתפחה קצרה של חצי שעה מתחת למגבת לחה.
בסיר או מחבת עם תחתית עבה מחממים מעט שמן צמחי על אש גדולה, מוסיפים בצל פרוס ומנמיכים לאש בינונית, עד שהבצל מתחיל להתקרמל. מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב ולבסוף את הקמח. מקררים


מוציאים את הבצק, צובטים חתיכות של כ-50 גרם, מרדדים מעט, מניחים 2 כפיות מלית באמצע, מהדקים היטב ומניחים הפוך על תבנית האפייה. אפשר להוריד את הבצק המיותר ממקום ההידוק, אבל אני אוהב שיש יחס לא שווה של בצק ומילוי הבצל (לטובת הבצק כמובן), כדי לאזן את טעמו העז של הבצל. משאירים לעוד כמה דקות תחת מגבת לחה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמה.




אחרי שמוציאים, משפריצים מעט מים ומכסים במגבת יבשה לכמה דקות, שלא יתקשו. מומלץ לאכול סמוך ככל האפשר לאפייה. אם לא, אז לא לחמם במיקרו אלא להשפריץ מעט מים על לחמנייה ולהניח לכמה דקות בתנור חם.
זהו, זה לא משהו מתוחכם אלא קינוח כפרי במיטבו - פשוט, משביע ועז. 

2 תגובות: